Генералният секретар на ПЕС: Станишев вля нови сили в партията

"Дойдох в България не само от солидарност или защото сме заедно в ПЕС. Тук съм, защото съм убеден, че има голяма разлика дали ще гласуваш за лявото или за дясното. Това важи както на ниво кмет, така и на ниво премиер, на ниво президент на ЕК”, заяви генереалният секретар на ПЕС Ахим Пост на съвместен семинар между ПЕС и БСП във Варна.

Той подчерта, че като президент на ПЕС Станишев е влял нова сила в партията и даде пример с организирането за първи път на кампания за председател на ЕК на целия континент, а не само в една държава.

"Благодарение на Сергей направихме голяма капмания – от Португалия до Финландия и от Шотландия до Италия. Това ни донесе голям успех на изборите и така запазихме местата си в ЕП, докато други загубиха.

Заради лидерството на Сергей и работата на екипа на ПЕС в момента комуникацията в партията е доста по-различна. Ставаме все по-силни и обединени в позициите си. Гласът ни се чува в Европейския парламент, а левите премиери отстояват политиките ни на заседанията на Европейския съвет. Да не забравяме, че Планът Юнкер е заслуга на левите в Европа.

Лидерът на ПЕС и целият му екип активно участват в кампаниите на националните партии по места. Планирали сме много събития, с които да подкрепим партиите-членки по места. Затова и днес сме във Варна. Приех поканата на Сергей, защото знам колко важна битка предстои на БСП на местния вот през есента.", заяви Пост.

Той подчерта, че Европа е в тежко положение в момента – кризата в Гърция, ситуацията с Украйна и Русия. По думите му, ако днес всяка страна-членка трябваше да реши сама за себе си каква да бъде позицията й по тези въпроси, то щеше да имаме 28 различни подхода към Украйна, Русия и Гърция.

"Нужна ни е силна Европа, но за това трябват усилията на всяка една страна",категоричен бе генералният секретар на ПЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини