Лудогорец копира ЦСКА с нулево реми у дома, авансът на шампионите остава 3 точки

Лудогорец не успя да се възползва от подаръка, който ЦСКА направи на българския шампион с вчерашното нулево равенство с Берое на "Българска армия". "Орлите" не успяха да победят Ботев Пд в мач от 1-вия кръг от плейофа на "А" група. Мачът завърши 0:0 и по този начин разликата между разградчани и "червените" остава три точки в полза на Лудогорец, съобщи "Спортал".

В 3-ата минута Вирджил Мисиджан изведе Жуниор Кишада на добра позиция, но нисичкият нападател стрела слабо и Адам Стаховяк спаси. В 12-ата минута домакините създадоха нова опасност. Кишада намери Мисиджан в наказателното поле, крилото овладя и отправи мощен шут. Стаховяк реагира светкавично и предотврати чист гол. В 21-ата минута "орлите" направиха нов пропуск. Даниел Абало центрира отдясно към Кишада, който от 5-6 метра шутира право в ръцете на стража на "канарчетата". В 34-ата минута Ботев сътвори меле в наказателното поле.

Най-съобразителен се оказа Даниел Златков, който успя да отправи изстрел, но за късмет на Владислав Стоянов той се оказа неточен. В 41-ата минута Александър Барт изби от голлинията удар на Златков. Малко по-късно "жълто-черните" създодоха най-чистото си положение. Мариян Огнянов подаде към Божидар Васев, който необезпокояван от няколко метра не успя да опъне мрежата. В 55-ата минута Цветелин Чунчуков падна в наказателното поле след съприкосновение с Барт, но съдията прецени, че няма дузпа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт