"Юнайтед" МАТира "Ливърпул" на "Анфийлд"

Доскорошната резерва в „Манчестър Юнайтед“ Хуан Мата матира „Ливърпул“ на „Анфийлд“ - 2:1, в най-лютото дерби на английския футбол. Испанецът вкара и двата гола, а вторият бе шедьовър - със странична ножица. Резултатът можеше и да е по-голям, ако в добавеното време Уейн Руни, играл мач №400 във Висшата лига, не изпусна дузпа. Даниел Стъридж вкара почетно за „Ливърпул“.
„Това беше най-големият ми мач в „Юнайтед“ - каза Мата, който дойде преди 14 месеца. - В последните месеци не се чувствах щастлив, не играех, но мениджърът решава. Вторият гол е най-красивият в целия ми живот.“
Стивън Джерард, иконата за „Анфийлд“, се превърна в грешник в последното си дерби срещу „Юнайтед“. Капитанът влезе на почивката и след 40 секунди получи червен картон! След сблъсък с Андер Ерера английската звезда умишлено настъпи испанеца. Трибуните на „Анфийлд“ замлъкнаха в ужас.
„Поемам цялата отговорност, извинявайте - промълви Джерард, който в края на сезона отива в „Лос Анджелис Галакси“. - Решението на съдията беше правилно. Провалих отбора и разочаровах публиката.“
През миналия сезон в голямото дерби с „Челси“ капитанът подари гол на съперника за 0:2 на „Анфийлд“. Тогава вместо „Ливърпул“ шампион стана „Манчестър Сити“. Сега загубата може да има пагубен ефект върху амбициите на отбора за участие в Шампионската лига. Четвъртият в класирането „Юнайтед“ се откъсна с пет точки пред големия враг, който е 5-и. А Луис ван Гаал за втори път спечели мач №1 на Англия. От 15 декември и 3:0 на „Олд Трафорд“ досега „Ливърпул“ не бе побеждаван във Висшата лига.
„Когато останеш с човек повече, забравяш да пресираш и това много ме ядоса“, каза Ван Гаал. „Още ли не вярвате на този треньор?“, попита тв анализаторът Гари Линекер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят