„Левски“ се оглежда за крило и деветка

„Левски“ използва безвремието във втората шестица на първенството поне за да започне отрано търсене на нови футболисти. Приближени на „Герена“ мениджъри са информирани да огледат пазара и да препоръчат играчи. Засега основните цели са крило, деветка и вътрешен халф.

Разбира се, „сините“ дирят футболисти с изтичащи договори, тъй като нямат пари за трансферни суми. В „Левски“ държат по-рано да имат списък с евентуални попълнения, за да ги наблюдават на живо и така да ги преценят по-добре. През зимата селекцията закъсня и след редица провали крило и централен нападател бяха взети в последния момент.

Търсенето на халф подсказва, че трябва заместник на Владимир Гаджев. Договорът на капитана изтича и е възможно националът да замине за чужбина. Гаджев бе наблюдаван от „Динамо“ (Минск), но засега одобрение от беларуския гранд липсва.

Титулярното крило Либан Абди дойде под наем от турския „Ризеспор“ до юни, а цената му е 750 000 евро, докато за „Герена“ и 750 лева са проблем. Неговата резерва Луис Педро не успява да спечели доверието на щаба, след като през лятото дойде от „Ботев“.

А деветката Лукаш Гикевич пристигна през януари, но така и не успява да измести Валери Домовчийски. Юношата на „Левски“ пък бе набелязан за махане още през зимата, но отказа да напусне. Факт - засега „сините“ нямат мечтания лидер в атаката. И е твърде вероятно Домо или Гикевич да си тръгне през юни, ако бъде намерен класен голмайстор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ