Гол мъж застреля трима в денонощен ресторант в Тенеси Нападателят се издирва

Каан Урганджъоулу ще се жени Коварният Емир от "Черна любов" е със солидно образование

От Шумен до сцената на X-Factor във Финландия Викторио Ангелов стига до първото си живо предаване

Сръбският министър на отбраната отмени посещението си в Хърватия

Урфа е първият християнски град Регионът в днешна Турция и днес пази православни манастири и църкви

Заловиха бракониери с 1000 метра мрежи

Рокер избяга от полицаи, захвърли мотора си край Монтана

Легион от свищовски студенти превзе Колизеума на античния фестивал Натале ди Рома

Джеймс Камерън смята да заснеме още четири филма “Аватар”

Уникати от гаража: Шуменски бизнесмен вае купи от авточасти Валери Балабанов-Барни майстори по 10 месеца наградите в памет на приятеля си

“Природозащитници” искат да живеят в частна собственост

Адвокат Емануил Йорданов пред „Труд” за арестувания за бомбата на мача: Извършителят е преценил, че най-благоприятно за него е да се предаде в полицията

С биберон и козе мляко хранят 3-те мечета в Парка над Белица, ще ги пращат в Гърция, за да оцелеят

Цвета Караянчева: Нека президентът да каже да спрем ли санирането и магистралите

Корнелия Нинова: Задържането, 5 часа на улицата с белезници, е повече показност, отколкото съдържание

Полицията пита: Познавате ли това дете? (Обзор)

Графичен портрет на мъртвото дете, открито в куфар, бе разпространен днес от столичната полиция. Криминалистите молят всеки, който разпознае момченцето или има някаква информация, свързана с него, незабавно да съобщи на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Да късно снощи разследващи отказха да разкрият какви обаждания са получили и дали вече имат насоки за самоличността на жертвата.

Както писа “Труд”, тялото на детето бе намерено около 15,30 ч в петък край язовира на софийското село Пасарел. Трупчето престояло във водата 3-4 дни в куфара, изплувал на брега до слабо населена вилна зона. Заключенията на съдебните лекари са, че момченцето е удушено. По информация от сайтове детето било голо, увито само с хавлиена кърпа, но полицейски източници не потвърдиха това. При първоначалния оглед станало ясно само, че не е изнасилено, затова минала на по-заден план версията, че става дума за жертва на педофил.

Според полицейското съобщение детето е на видима възраст около 5 години, с ръст 112 см, тъмнокестенява коса, кафяви очи и светла кожа. И вчера криминалистите очакваха от социални институции, детски градини, съседи и близки предоставяне на информация за момченце в неизвестност, отговарящо на графичния портрет и описанието. Данните могат да помогнат за установяване на самоличността и разкриването на убиеца, категорични бяха от МВР.

Работи се по вероятността родителите на детето да са участвали в престъплението или самите те да са жертва на престъпници. Само така може да се обясни липсата на сигнал за изчезването, което почти сигурно е станало към средата на миналата седмица. Все още не е изключена и хипотезата, че трупът на момченцето е бил докаран нелегално в страната, или то да е от семейство чужденци, влезли тайно на наша територия.

Във фейсбук свързват случая с момченце, издирвано от Интерпол

Дискусия дали откритото в куфар дете прилича на момченце, издирвано от Интерпол, пламна вчера във фейсбук страницата на столичната полиция. Потребители са пуснали в социалната мрежа съобщението за 8-годишния Кирилос Хани Габриел, който е изчезнал в Гърция. Момчето е в неизвестност от 7 юни 2014 г. и вероятните страни, в които може да се намира, са България и Египет. Това е така, защото майката е българка и се казва Росица Кирова, а бащата е египтянин на име Хани Габриел. От полицията вчера отказаха да коментират публикациите във фейсбук.

Топкриминалистът Ботьо Ботев: Убийството ще бъде разкирто бързо

“Първата и най-важна задача е да се установи самоличността на детето. След това убийството ще бъде разкрито бързо.” Това заяви вчера полк. Ботьо Ботев, бивш шеф на отдел “Убийства” в националната полиция. Той призова всички граждани, които разпознаят детето по графичния му портрет, веднага да съобщят информацията на МВР.

“Иначе от страна на криминалистите колкото по-малко се говори за намереното дете, толкова е по-добре. Защото убиецът следи и гледа. Колегите са изправени пред голямо предизвикателство. В медиите ще има много анализи от всякакви специалисти и психолози, които може и никога да не са виждали труп. Но това не нужно. Трябва да се направи всичко възможно с призив към обществото да се установи кое е това дете. Щом това стане, случаят ще бъде решен бързо”, добави полк. Ботев. Той си припомни, че преди години е имало повече от 2-3 такива случая, като при един от тях трупът на дете е бил открит в кошница, хвърлена в река.

Бившият шеф на отдел “Убийства” отказа да коментира каквито и да е версии, по които може да са тръгнали сегашните му колеги, като заяви само, че вярва в професионализма им.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.