Жената, държала умиращия Нягол: Свлече се в ръцете ми, просто си отиваше

Видях го, че е паднал на земята. Опитах се да го вдигна, но той се свлече в ръцете ми. Погледът му беше блуждаещ, сякаш не ме чуваше. Викнах колежките, те се обадиха на 112. Линейката дойде след десетина минути. Сториха ми се вечност. Това разказа пред Нова телевизия Виргиния – жената, видяла за последно жив Нягол – 52-годишния варненец, който бе пребит до смърт от трима гардове на"Гранд мол".

„Човекът просто си отиде пред очите ми. Като разбрах после, че е пребит от охранители, не можех място да си намеря. Това са момчета – едното три години по-голямо от сина ми. Това са деца. Не мога да го проумея. И няма да го забравя”, споделя жената.

Млад мъж, който не пожелава да застане пред камерата, разказва, че той също е жертва на гардовете-биячи: „Както си седяхме в колата, дойдоха от охраната. Държаха се агресивно, аз ги попитах защо го правят. Единият ми наби глава. Тръгна да ми дърпа ключовете. Като дойдоха полицаите, започнаха да се прегръщат. Явно всеки ден ядат и пият заедно. А на мен полицаите ми скочиха: „Защо нападате охраната? Искаш ли да ти ударя един шамар?”.

Потърпевшият млад мъж подава жалва в Трето РПУ, но след седмица я оттегля. Заплашват го, че ако не го направи – знаят къде живее и ще „има последици”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини