Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите

Евростат: Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност

Тръмп нарече Ким Чен-ун „много отворен“ и „много почтен“ човек

Най-малко 10 загинали при пожар в нелегален нефтен кладенец в Индонезия

Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Министър Десислава Танева: Очакваме увеличаване на зеленчукопроизводството

Пита се къде е българския домат, плод, но никой не си задава въпроса защо стигнахме до тук. Процесите, които тръгнаха след приемането ни в ЕС доведоха до възстановяване и надминаване на ефективното зърнопроизводство, което стана конкурентно на европейските фермери. Това каза на дискусия в защита на родното производство на храни „Вкуси България“ министърът на земеделието и храните Десислава Танева, съобщи Фокус.

„Основната подкрепа на българското земеделие след 2007 г. беше и е с европейски средства, защото възможностите на бюджета ни са ограничени“, заяви тя. По думите на министъра, в новия програмен период са защитени максимален процент обвързана подкрепа. „Очакваме увеличаване на производствата, традиционни за България – зеленчукопроизводство и трайни насаждения“, обясни тя и добави, че това не може да стане за една година.

„Нужен е предприемачески интерес, време да се види, че тази подкрепа е значителна в себестойността на дадения продукт и използване на тези ефективни стопанства и имат съответния ресурс да възстановят останалото производство“, смята Танева. „Възстановяването на производства, които загубихме при раздържавяването не може да бъде краткотраен процес. Важното е политиките, които провеждаме да се продължат, независимо от политическата конфигурация и мандат. Без последователност в политики, които определят диверсифицирано земеделско производство, няма как да очакваме възстановяването на пазарите на крайния потребител на традиционни продукти“, каза още тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.