Каан Урганджъоулу ще се жени Коварният Емир от "Черна любов" е със солидно образование

От Шумен до сцената на X-Factor във Финландия Викторио Ангелов стига до първото си живо предаване

Сръбският министър на отбраната отмени посещението си в Хърватия

Урфа е първият християнски град Регионът в днешна Турция и днес пази православни манастири и църкви

Заловиха бракониери с 1000 метра мрежи

Рокер избяга от полицаи, захвърли мотора си край Монтана

Легион от свищовски студенти превзе Колизеума на античния фестивал Натале ди Рома

Джеймс Камерън смята да заснеме още четири филма “Аватар”

Уникати от гаража: Шуменски бизнесмен вае купи от авточасти Валери Балабанов-Барни майстори по 10 месеца наградите в памет на приятеля си

“Природозащитници” искат да живеят в частна собственост

Адвокат Емануил Йорданов пред „Труд” за арестувания за бомбата на мача: Извършителят е преценил, че най-благоприятно за него е да се предаде в полицията

С биберон и козе мляко хранят 3-те мечета в Парка над Белица, ще ги пращат в Гърция, за да оцелеят

Цвета Караянчева: Нека президентът да каже да спрем ли санирането и магистралите

Корнелия Нинова: Задържането, 5 часа на улицата с белезници, е повече показност, отколкото съдържание

Португалската легенда Шимао Саброса ексклузивно пред “Труд”: Никой не може да смени Стоичков в Барселона

Фандъкова: София е на 30-то място по икономическо развитие от 300 града в света

София е на 30-то място по икономическо развитие от 300 града в световен мащаб за 2014 година. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на Консултативния съвет по финанси, съобщи Фокус.

София остана градът и европейската столица с най-ниски нива на безработица. София бе поставена като европейски град с 6,9% ръст във ВБП. Сред предложение за създаване на столична агенция за инвестиции бяха създаването на по-добри условия за работата на администрацията, с което да бъдат спестени редица административни пречки. По отношение на инфраструктурата кметът Фандъкова посочи, че София има над 30 км обновени пътища, нови тротоари, кръстовище на две нива, а в началото на април ще бъде пуснато метрото до летището.

Фандъкова заяви, че от миналата година Столична община инвестира в подмяната на линиите на автобусите. 86 нови автобуса са пуснати в употреба по улиците. В Люлин средната възраст на автобусите, които се движат е 27 години. По думите й с подмяната на автобусите по линия 310, ще бъде свалена тази възраст на половина. Тя каза още, че се надява до средата на годината да бъдат спрени от движение автобусите „Икаруси”. Предстои закупуването на още 110 нови автобуси. Столична община продължава строителството на нови детски градини и на проектите по енергийна ефективност. „За Културно-историческото наследство работим от години. Предстои откриването на музеи на София”, каза Фандъкова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.