Утре ще е предимно слънчево, температурите до 15°

През нощта започналото от североизток разкъсване и намаление на облачността ще продължи и над Източна България ще се изясни. Минимални температури между минус 2° и 3°.

Утре над Северна и Източна България ще бъде предимно слънчево, а над югозападната част от страната облачността ще е значителна, без съществени валежи. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще бъде слаб, по крайбрежието на морето - до умерен. Максимални температури - между 10° и 15°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирани от Фокус.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-10°. Температурата на морската вода е 6° -7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините преди обяд облачността ще е значителна, без съществени валежи, а след обяд ще се разкъса, над Стара планина и временно ще намалее. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около 0°. Още през нощта срещу сряда отново навсякъде ще се заоблачи. През деня от югозапад ще завали. Вятърът постепенно ще стане южен и в Източна България ще се усили. В четвъртък ще бъде топло, максималните температури в повечето места ще са между 15° и 20°. Облачността ще е по-често значителна, на места ще превали слаб дъжд. В петък на много места ще вали, като временно валежите ще са интензивни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл