Бой с бухалка заради паркиране в „зелена зона“ (Обзор)

Шофьор на джип БМВ Х5 преби с бухалка служител на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) близо до Женския пазар в центъра на София.

Екшънът се разигра към 11,40 ч на улица “Цар Симеон” пред очите на минувачите, съобщиха от столичната полиция. Няколко минути по-рано 50-годишният продавач на талони за "синя" и "зелена зона" минавал по близката пряка “Антим І” и видял там паркираният скъп джип. Проверил в системата и се оказало, че за колата не е платена такса от 1 лев на час. Служителят от ЦГМ повикал по телефона свои колеги, които слагат скоби. Собственикът на джипа, който имал офис или магазин наблизо, разбрал, че се готвят да закопчаят колата, изскочил на улицата, качил се в нея и я подкарал. Близо до ул. “Цар Симеон” БМВ-то настигнало служителят със светлоотразителната жилетка. Там шофьорът ударил с юмрук в лицето продавача на талони. После с думите “Ей сега ще ме запомниш ти мене” бръкнал в багажника, извадил бухалка и ударил общинския служител по главата. Според очевидци ударът с парчето дърво бил само един.

Пострадалият бил откаран в “Пирогов”, а нападателят - издирен и задържан от полицаи. Според неофициална информация той им обяснил, че оставял колата си на същото място, без да плаща, а когато види от офиса си, че го проверяват, пращал SMS за платена такса, за да не го закопчаят със скоби. БМВ-то с номер от четири четворки, остана с часове на улицата, видя екип на “Труд”. Очакваше се приятелка на задържания да дойде и да откара автомобила.

Шефка от ЦГМ: Автомобилът е оставян без такса

“Нападението срещу нашия служител е извършено от мъж, който работи наблизо и често си оставя автомобила на ул. “Антим І”, без да плаща такса.” Това разказа пред “Труд” Румяна Милова, шеф на Дирекция “Паркиране и моблиност” в ЦГМ. По думите й схемата била проста - щом види от офиса си, че го проверяват, бизнесменът пускал SMS и излизал навън, за да съобщи, че е платил. В случая скандалът е станал, защото служителят на общината държал да дойде групата, която слага скоби, тъй като колата е била паркирана на същото място отпреди час.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право