Стоичков: Нека в Мадрид се сърдят, но познах

Христо Стоичков естествено е разпален от триумфа на „Барселона“ срещу „Реал“ (Мадрид) с 2:1, но пред „Труд“ призна класата и на победените.

„Разбира се, че победата на „Барселона“ е заслужена, целият свят видя това - каза най-прославеният българин, който изживя всеки миг емоция на „Камп ноу“. - Но по традиция в такива „класики“ трудно се печели, изпитвал съм го на гърба си, така стана и сега. Обаче признавам - и тези, които ми се сърдеха, имаха своите шансове.

Те в Мадрид ми се сърдеха за мои изявления преди мача, но както казах, така и стана. Познах резултата, познах кой е по-силният. Правилният отбор победи.

За мен в мача имаше два решаващи периода. Ако при 1:0 за „Барса“ Неймар беше вкарал положението, „Реал“ отиваше на разгром. Но при 1:1 „Реал“ имаше възможности и ако беше се стигнало до гол, тогава „Барса“ тръгваше на зле...

След 2:1 обаче домакините бяха допингирани от ентусиазма на публиката и не оставиха никакви шансове на съперника.

Радвам се за Луис Суарес, това беше неговият мач. Уругваецът е модерен нападател, играе по целия фронт на атаката, остър, бърз, бързо мисли, бързо действа. Време беше да направи такъв мач. Да си призная, очаквах повече от бразилците в „Барса“ - и от Неймар, и от Дани Алвеш

Лука Модрич и Тони Кроос играха много силно за „Реал“ и „свършиха горивото“ на Иван Ракитич. От тях дойде надмощието на „Реал“, а не толкова от атаката. Добро решение на щаба беше вкарването в игра на Бускетс, който промени нещата в средната линия. А влизането по-късно на Шави вече окончателно превърна каталунските халфове в господари на терена.“

Стоичков коментира Ел Класико за най-голямото каталунско радио „Онда Серо“ и се включи в емоционално супершоу, характерно за Испания. Журналисти дори снимаха клипове с водещия репортажа местен корифей Алфредо Мартинес, който е прочут с мощен глас, способен сякаш да заглуши и боинг.

По традиция появата на Кавалера на „Златната топка“ на трибуните на „Камп ноу“ прикова вниманието, стана повод и за много срещи с приятели. Испанските фоторепортери снимаха най-вече прегръдката на славната осмица с легендарния французин Луис Фернандес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят