Генерал Василев: Не изключвам версията за терористичен акт в Иганово

Не изключвам версията терористичен акт за случилото се в Иганово. Всичко трябва да се провери, този случай трябва да излезе. Това заяви пред TV7 бившият директор на Национална служба "Полиция" ген. Васил Василев.  

Той е категоричен, че предстои много работа там. "Трябва да се проверят икономическите обвързаности. След всичко, което знаем дотук, се доближаваме до версията, че това е направено от човешко дело. Несериозно е обаче да се твърди, че вината е на охранителите", отбеляза генералът. По думите му големият проблем с взривовете в подобни предприятия е липсата на контрол.

"Пуснахме безконтролно някой да вкара за свой интерес стотици хиляди мини. Те са натовско производство – тях трябва да се научиш какво да ги правиш. Тези боеприпаси се произвеждат, за да бъдат използвани и не е измислен начин да бъдат разглобени и обезвредени. Удрянето с чук и чегъртането с отвертки е безкрайно опасно", категоричен е генералът.

Там се изсипват хора, които не са запознати, обучават ги по три-четири дни, а един необучен може да ликвидира завода", отбеляза Василев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини