Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Лекар за хабилитирането на Лъчезар Иванов: Искам Борисов да каже какво мисли

Правилата за придобиване на академична длъжност и преди 10 ноември, и сега са едни и същи – роднинска линия, партийна линия и интимна линия. Тези линии трябва да бъдат зачеркнати. Това заяви пред Нова телевизия д-р Емануил Найденов от Гражданска инициатива „Млади лекари за ново здравеопазване”.

Те написаха отворено писмо до премиера и министъра на образованието и науката относно новината, че Лъчезар Иванов от ГЕРБ е станал доцент по медицина.

“Уж всичко е спазено, но правилата са прочетени както дяволът чете евангелието. Аз искам господин Борисов да каже какво мисли за неговия приятел Лъчезар Иванов. Искам да чуя неговото лично мнение. Обръщам се към него, тъй като той е законът в България”, посочи гостът. Виктор Николаев го попита дали намеква за партийно назначение на Иванов, на което д-р Найденов каза, че иска премиерът да отговори на този въпрос.

Младият медик постави редица въпроси, свързани с хабилитирането на Иванов.

„Като млад лекар имам 9 публикации. Но не съм допускан и до доцент. Моите публикации са в чужда медицинска преса. Направих си усилията да проверя какви са изискванията на СУ, за да се придобие такава научна степен. Сред тези изисквания са: през последните 2 години лицето да е бил асистент или главен асистент; да е бил хоноруван преподавател; да е бил член на научно-изследователски екип. Това са изисквания, за да бъде човекът хабилитиран”, посочи д-р Найденов.

„Още: имал ли е този човек художествено-творческа дейност, както и доказани научни постижения. Провеждани ли са лабораторни изследвания работил ли е с докторанти и студенти, участвал ли е в научни форуми, имал ли е изобретения и рационализации”, допълни д-р Емануил Найденов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.