Шефът на метрото Стоян Братоев: Разширението ще скъси интервалите между влаковете

Лъчът на метрото до летището е готов на 100% и в началото на месец април ще бъде пуснат в експлоатация. Това съобщи изпълнителният директор на столичния метрополитен инж. Стоян Братоев за "Фокус".

По думите му разширението на метрото предполага скъсяване на интервалите между влаковете в пиковите часове, на първата линия с половин минута и с около две минути на втората линия. Така по Линия 1 в пиковите часове влаковете ще преминават през 3 минути, а по Линия 2 – през 6 минути“, допълни той.

„Първата половина на април ще бъде пуснат участъкът на летището, той вече е на 100% завършен“, отбеляза инж. Братоев. По думите му, се е изчаквало малко време, за да се направи вертикалната полировка, която също приключва . Братоев допълни, че всичко по метрото като съоръжение и като техническо оборудване е завършено. „Последните 10-15 дни влаковете се движат без пътници, така всички процедури за безопасност вече са преминали”, каза още инж. Стоян Братоев. Той допълни, че изграждането на участъка до Младост 4 също върви по график.

 Инж. Братоев коментира, че развитието на метротранспорта, довежда до редукция на трафика и на замърсяването на въздуха.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини