Жената, кърмила в мол: В тоалетната е тъмно и клаустрофобично

"Искът е символичен, не е някаква колосална сума. Ако спечелим, ще вложа парите в кампания за кърменето на публични места". Това каза пред "Нова телевизия" Деница Панайотова, която заведе иска срещу столичен мол за това, че не са ѝ дали да накърми детето си.

"Охранителят, който ми направи забележка, ме помоли да отида да накърмя бебето си в стаята за майки с деца. Само че в мола няма такава стая - има бебешка тоалетна. Там се предполага, че трябва да си приповиеш бебето. Но мирише лошо, там е тъмно, дискомфортно и клаустрофобично", допълни младата жена.

Когато тя подала жалба, й заявили, че имало хора, които се дразнели от кърменето на публични места.

"Аз съм била в правото си да подам жалба срещу мола. Те пък имали правото да подадат жалба срещу мен", посочи Деница. Ако тя спечели делото, щяла да вложи "паричките" в кампанията за кърмене на обществени места.

„Навсякъде има реклами на модели по бельо, но хората не се възмущават, а когато искаш да задоволиш естествените потребности на детето си, хората започват да се възмущават”, каза Деница.

Според адвоката от Български хелзинкски комитет Даниела Фъртунова това се дължи на женомразството.

„Затова ние сме завели дело за полова дискриминация”, каза тя и добави, че когато една жена вади гърдата си, тя не го прави, за да я покаже, а с цел да нахрани детето си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини