Утре ще е топло, но с валежи

През следващото денонощие с южния пренос над страната, времето ще продължи да се затопля. Облачността ще бъде значителна, през нощта предимно средна и висока, през деня ще се снижава. Около обяд в Западна България ще превали, а по-късно през деня и в централните райони от страната. В Източна България ще е без валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Минимални температури сутринта между 0° и 5°. Максималните в Централна и Източна България ще са по-високи: 13°-18°, в Западна: 10°-13°, а по морското крайбрежие: 8°-10°. Това съобщиха за "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ) при БАН.

По Черноморието ще е облачно, но ще остане без валежи. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са до 8°-10°. Вълнението ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е 7°.

Над планините ще е облачно, по-най-високите части частично мъгливо. Около и след обяд в западните и централни райони ще превали дъжд, по най-високите части на Рила и Пирин сняг. Вятърът по билата ще е от юг, отначало умерен, към края на деня и силен. Дневна температура на 1200 м.н.в около 9°, на 2000 около 3°.

В четвъртък ще бъде топло с максимални температури предимно между 15° и 20°, в отделни райони северно от планините и в Източна България до 23°-24°. Облачността ще бъде разкъсана, по-късно през деня от юг-югозапад ще се увеличи и до вечерта в Южна България ще завали дъжд. До сутринта в петък валежите ще обхванат по-голямата част от страната, на места в южните райони валежите ще са значителни по количество. Минималните температури ще останат високи, но дневните ще започнат да се понижават. В петък и събота с прекъсвания на много места ще вали, като през втория ден валежите в Югоизточна България ще са интензивни и придружени с гръмотевици. В събота вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската равнина ще се усили, ще започне да нахлува студен въздух.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини