Пет часа голф с Кройф и Стоичков

Пет часа в компанията на човека, променял два пъти курса на най-великата игра - като знаме на тоталния футбол и "Аякс" в началото на 70-те години и като треньор на дриймтима на "Барселона" две десетилетия по-късно. Да, за някои коледните подаръци явно идват по никое време. И то в 9 часа сутринта, край Барселона.

Имам честта и привилегията да стисна ръката на Хендрик Йоханес Кройф. Известен на Земята като великия Йохан Кройф. "Летящия холандец". "Златното лале", достойно да украси всяка една арена на играта, която днес вълнува света до лудост.

Срещата ни е на зелено поле, но не за футбол, а за голф. В тузарския клуб „Ел Прат". Любимо място на баровци от богаташкия спорт на малкото топче, което търкаля големи пари. Тук през годините слава и банкови сметки са ухажвали куп гиганти на голфа - Тайгър Уудс и Рори Макилрой.

Но това е минало. Сега трикратният носител на "Златната топка" е поканил един от колкото блудни, толкова и любими свои синове от дриймтима - Христо Стоичков, да участва в благотворителния турнир на фондация „Кройф". Нещо повече - Лалето и Камата ще движат заедно като конкуренти по 18-те точки на трасето.

Целия репортаж четете в сряда във в. "Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят