Разкриха убиеца на бащата на столична съдийка

Полицията в Разград разкри и обяви за издирване убиеца на 75-годишния баща на съдийката от Софийския градски съд Геновена Николаева. Издадена е европейска заповед за арест на 29-годишния В.Ф. от град Завет, обвинен за грабеж на 200 лв. и убийство на Николай Радев Димитров.

Както писа “Труд”, трупът на пенсионера изплува в язовир "Мелницата" в Завет на 22 февруари - два месеца след изчезването му по Коледа м. г. Тялото е било привързано с кабели и камъни, завити в дреха, за да остане на дъното на язовира. Аутопсията установи, че Николай Радев е бил удушен.

Обвиненият в убийството В. Ф. е бил разпитван заедно с още близо 40 души в края на февруари и началото на март. Едва на 12 март били открити безспорни доказателства за вината му. Оказало се, че заподозреният е заминал зад граница. Според прокуратурата пътуването му било планирано. Криминалисти отказаха да съобщят иметот му и в коя страна го търсят. Уточниха само, че мъжът има крими досие, но не е осъждан.

Според неофициална информация издирваният се казвал Владо, бил ром и съсед на бащата на съдийката. Имал 2-3 деца. Местни хора казаха, че той работел в чужбина и се бил върнал за Коледа. Според други обаче тръгнал за Германия, след като го викали на разпити в полицията. В Завет се говори също, че Владо бил разкрит след ДНК проби от кръв, открити по каруца, с която трупът е бил откаран до близкия язовир. Мотивът за нападението е грабеж. От дома на жертвата липсвали 200 лв., но други 2000 лв. останали скрити. Според прокуратурата убийството няма нищо общо с работата на дъщерята в Софийския градски съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право