Разследват сигнал: Кърпата на убитото дете в куфара била от Одрин

Хавлиената кърпа, с която е било завито детето, открито мъртво в куфар край Пасарел, е била произведена в Одрин. Такъв сигнал е подаден до столичната полиция, която в понеделник разпространи снимки на скъпия куфар и употребяваната и разбридана хавлиена кърпа, заедно с трафичния портрет на около 5-годишното момченце.

До момента детето не е идентифицирано, което поддържа версиите, че то не е българче и че убийството му не е извършено на наша територия. Криминалистите са изискали проверки на записи от пунктовете с Турция и Гърция от последните 2 седмици. С надеждата да се попадне на следа, разследващи преглеждат и камерите на бензиностанции и магазини от изхода на София в посока Пасарел.

Публикация в сайт, “разпознал” убитото дете, предизвика вчера истерия в Търговищко. Бе показана снимка на 6-годишен малчуган, чиято майка е българка, търсен от властите в Турция от септември миналата година. От полицията в Търговище потвърдиха, че малкият Е. Д. Т. е бил обявен за издирване от бащата в Турция, след като майката Емилия К. заминала с детето за Холандия без негово знание. Двамата родители били разведени.

От селото на майката Острец потвърдиха, че тя е в Холандия от години. Братът и сестрата на Емилия К. вчера изпаднали в ужас от публикацията. Сестрата Сениха успяла да се свърже с Емилия. Тя я успокоила, синът й е жив и здрав и в момента е на училище.

Това е втори сигнал за разпознаване на момченцето в Търговищко. Веднага след намирането на трупа в куфара полицията била вдигната на крак да издирва момченце от село Лиляк. За щастие момченцето било открито невредимо с майка си. Оказало се, че тя е побегнала от дома заедно с рожбата си след побой от таткото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право