Татяна Дончева: Борисов похарчи много лесно Вучков, явно е имал несъвместимост с него

"Бойко Борисов похарчи много лесно Веселин Вучков. Според мен Борисов е имал някаква несъвместимост с Вучков, предизвикана от желанието на министъра да отстоява някакви позиции". Така коментира промените в МВР и оставката на министъра на вътрешните работи лидерката на "Движение 21" Татяна Дончева в сутрешния блок на bTV. Случаят с оставката е един от редките, когато министър казва ясно защо си я подава, посочи тя.

По думите й поведението на премиера Бойко Борисов в случая било на раздразнен човек, който не може да приеме, че някой от неговите подчинени може да прояви собствено мнение и то да се различава от неговото.

"Търпимостта на Бойко Борисов към Владимир Писанчев и Светлозар Лазаров е произтичаща от зависимостта към хората, които са ги сложили там. Странно е това поведение на търпимост към модела "Кой", коментира още Дончева. Според нея премиерът искал да се разбере с всички, за да не чува критики по негов адрес.

"Борисов е човек на статуквото, той резки промени няма да направи и присъствието му във властта не е на база какво ще направи и какво ще остави, а просто да е във властта. На мен този стил не ми харесва", коментира още бившата депутатка от БСП.

"Не е възможно да обясниш с толерантност натрапени хора в един екип. А Веселин Вучков постъпи мъжкарски, той искаше да каже - "или съм министър и мога да взимам решения или ето ви министерството и позициите и чао", смята Дончева.

На въпрос дали може да се направят реформи в МВР и дали ще се справи новата министърка Румяна Бъчварова Дончева отговори, че във ведомството не могат да се извършат никакви реформи. "Това си личи от хората, които се назначават там. ГЕРБ няма никаква законодателна инициатива, и няма поради липса на юристи", обясни Дончева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини