500 жени кърмят в мола, за да подкрепят унизена майка

Над 500 майки се зарекоха да кърмят в столичния мол „Парадайз” на 30 март. Така те ще подкрепят Деница Панайотова, която преди ден обяви, че ще съди търговски център, без да споменава името му, защото охраната не й е разрешила да накърми детето си там. Организаторите на инициативата искат да покажат, че храненето на детето е „напълно естествен процес и не би трябвало да притеснява никого”.

Пред Нова тв Панайотова обяви, че искът е за символична сума и ако спечели делото, парите ще бъдат вложени в кампания за кърменето на публични места. Тя обясни, че кърмила съвсем дискретно - седнала на пейка в мола, а мъжът, който дошъл да й направил забележка, бил част от охраната на луксозен магазин. Той я подканил да отиде в стаичката за майки с деца, но там за нея било „дискомфортно” и миришело лошо.

Подкрепяме кърменето и затова сме проектирали удобна, чиста и тиха стая с всички удобства, която да служи на майките, каза административният директор на „Парадайз” Тодор Кондев. Той обяви, че имало и много други майки, които са кърмили децата си в мола, но дискретно. Кондев не знаеше за предвижданата акция на кърмачките през другата седмица.

Дали да се кърми или не в мола и изобщо на обществени места вчера беше най-горещата тема, наред с разбития германски самолет. В отговор на въпроса „Имат ли право майките да кърмят на публични места?” на сайта на „Труд” до снощи към 18 ч 49% от гласувалите бяха отговорили „да, навсякъде”, 22% - смятат, че това може да става, ако не дразнят останалите”, а само 16% бяха категорични, че това не бива да се случва, защото не е прилично.

„Кърмила съм навсякъде. В страни като Америка да кърмиш детето си в мол или ресторант е нещо съвсем нормално”, коментира във фейсбук водещата на „Търси се” Нели Хаджийска, която в момента чака второ дете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • asd

    Уважаемият капитало-социалист г-н Румен Петков бърка имената. Не САЩ пречат, а агресивните действия на СССРусия. Този експерт предлага Европа да е обхваната от всички страни от пипалата на Газпром. Вместо да предлага газ от шелфа на Черно море, газ от Азербайджан и евентуално други източници, плаче за Южен поток. Нейсе, както казват, бивш негър няма...

Още от Новини