Кольо Парамов: Още 17 български завода са на Цветан Василев, активите му бяха за над 5 милиарда лева

„Още 17 завода са под ръководството и собственост на Цветан Василев, в тях са активите на банкера и трябва да се прекрати опита тази собственост да се прехвърли на съмнителни лица и офшорни фирми”, каза финансистът Кольо Парамов в студиото на Нова телевизия.

Вчера стана ясно, че създадената специално за целта компания LIC33 ще придобие дялове в БТК ("Виваком"), военните заводи "Дунарит" и "Авионамс", НУРТС, пийпълметричната агенция "Гарб" и втория цифров мултиплекс "Фърст диджитал".

„Квесторите на КТБ заблудиха всички по искане на Иван Искров. Те обезцениха активите на трезора, за да може да се иска фалит, а второто което направиха беше, че задържаха процеса около с няколко месеца”, коментира Парамов.

Според него сега започва трето действие на аферата „КТБ”. „Вече е ясно, че Цветан Василев е основен играч в банката, неговите авоари и активи бяха за над 5 милиарда лева, но къде са те сега. Държавата вече може да продава активи на банката, за да покрие дадените пари за депозитите, но досега не го е направила”, каза още финансистът.

Той смята, че предложението КТБ да бъде разследвана и проучвана и за периода 2009-2013 година е правилно, така щяло да се види какви са реалните активи на трезора и кой е създал нейната икономическа мощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес