Жребият в Маями размина Цвети и Сесил

Жребият за основната схема на силния тенис турнир в Маями размина българските представителки Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева. Двете наскоро се изправиха една срещу друга в първия кръг на турнира в Индиън Уелс, а ситуацията можеше да се повтори и сега, след като Цвети се падна да играе с квалификантка, а Сесил премина успешно през ситото на пресявките.

Пиронкова ще стартира юбилейното си десето участие на "Miami Open" с награден фонд 5 381 235 щатски долара срещу непозната за нея съперничка. Това е украинката Катерина Козлова, №106 в световната ранглиста. Двубоят им е първи в днешната програма на корт №10 и ще започне в 17,00 часа българско време, съобщи "Спортал".

Ако успее да преодолее противничката си, Цвети ще си осигури 17 100 долара от наградния фонд и 35 точки за световната ранглиста, а във втори кръг ще се изправи срещу поставената под №15 в схемата Флавиа Пенета, която почива на старта.

Каратанчева от своя страна ще премери сили с американката Лорън Дейвис. 21-годишната представителка на домакините е №61 в света. Мачът им е последен в програмата на корт №1 и се очаква да започне около полунощ българско време. Двете не са се изправяли една срещу друга до момента. При успех Сесил ще срещне във втория кръг Гарбине Мугуруса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт