Три дни преди да сдадат властта: Вирус инфектира хиляди документи на комисията за потребителите

29 000 файла от временната директория за съхранение на файлове на Комисията за защита на потребителите бяха инфектирани с вирус и не са достъпни, научи “Труд”. Това се случва точно три дни преди във ведомството да влязат новоназначените от правителството комисари и два дни преди комисията да приеме като домакин на конференция представители на всички сродни органи от Европа.

Версията на служители и ръководство за загубената информация се разминава частично. Според главния секретар Иван Бъчваров компютърните специалисти работят по възстановяването на файловете, тъй като те периодично се архивирали на външни дискове. Става дума за проекти на документи - графици на отпуски, проекти, докладни, заповеди. За улеснение на служителите те се запаметяват в общо пространство, достъпно за всички, вместо да циркулират на хартия.

Според експерти от комисията обаче повечето файлове нямат копия и не могат да бъдат възстановени, което за някои служители означава загуба на 4-годишен труд. Все още не е ясно откъде е тръгнал вирусът.

Председателят на комисията Веселин Златев научи от “Труд” за проблема и обеща проверка, но минута по-късно позвъни на наш репортер, за да ни информира, че на бюрото му има докладна по проблема и е наредил вътрешна проверка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес