Санкция за Нова тв заради интервю с родители на убито момиче


Съветът за електронни медии (СЕМ) може да глоби Нова тв заради предаването “Дикoff” и интервюто с родителите на убитата Вероника Здравкова във Велико Търново, стана ясно след заседанието на надзорниците вчера. В предаването семейството разказва за ужаса, докато са чакали да намерят дъщеря им. Докато отговарят на въпросите, бащата получава пратка по куриер. Пакетът се оказва закъснял подарък от убитото му дете, който то е пратило като изненада малко преди да почине. След като вижда пакета, таткото избухва в сълзи. В същото време на екрана се появява надпис “Поща от отвъдното”.


Другата седмица ще се срещнем с комисията по журналистическа етика и ще обсъдим казуса, обясни Мария Стоянова от СЕМ. Въпреки че ние регулираме медиите, а не журналистите, сме убедени, че трябва да се зачита правото на лична неприкосновеност, особено в такива драматични ситуации, добави тя.


От предаването коментираха за “Труд”, че те са показали живота, такъв, какъвто е и че са направили интервюто по изричното желание на почернените хора.
Преди време, когато имаше бум от самозапалвания, от СЕМ призоваха телевизиите да не подлагат на т.нар. вторична виктимизация близките на подстрадалите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини