Стойчо Младенов: Истината лъсна - толкова много мразят Томов, мен и ЦСКА, че искат да ни видят във В група

Стойчо Младенов коментира чрез официалния си сайт днешната ситуация в ЦСКА. Треньорът атакува бизнесмените Петър Манджуков и Юлиян Инджов, които публично се отказаха от клуба. Именно заради тях той напусна ЦСКА миналата седмица.

Ето какво каза Младенов чрез официалния си сайт:

Скъпи армейци,

позволявам си да се обърна към вас за втори път в последните дни. С огромно съжаление трябва да отчета, че истината за нашия любим ЦСКА лъсна. По-скоро отколкото очаквах. От един месец в клуба ни се водеше мащабна кампания за дестабилизирането му. Това показват резултатите на отбора и действията на акционерите. Футболистите са същите, но не могат повече да побеждават. Защо? Станахме много неудобни и опасни за някои мощни кръгове из българския футбол, които взеха мерки.

Атаката против ЦСКА започна още на коледното ни парти. Тогава г-н Петър Манджуков няколко пъти в изказванията си цитира Лудогорец. Напротив всички знаете по какъв начин нашият клуб е мачкан. Много е хубав проектът в Разград, но се прави с много пари и на чисто. Може би защото някои властни хора само парадираха с „червено сърце“. В ЦСКА всички знаят какво заварихме през 2013 година. Бяхме в гроба, станахме и се борихме за титлата. Александър Томов и аз! Съжалявам, ако на някой това не му е приятно. Това е истината. Бързо станахме неудобни и ни атакуваха отвсякъде. Не очакваха, че през 2014 година ще съберем повече точки от Лудогорец въпреки всички проблеми. Признавам - не очаквахме, че ще има приятелски огън. Г-н Манджуков хубаво разпитва как се работи в Разград, но не приложи нищо от този прословут модел на „Българска армия“. Напротив – превърна се в обикновен лихвар! Нека не говори за обич към ЦСКА! Тя не струва 7 процента. Заедно с г-н Инджов са преуспели бизнесмени, но ЦСКА не е само бизнес, а кауза и любов за милиони. Бих попитал господата Инджов и Манджуков – защо дадохте пресконференция миналата седмица? Какво казахте на нея освен безумния ултиматум в условия на незапомнена криза? Как помогнахте за преодоляването й? Съжалявам – след чутото нямах избор освен да напусна! Ще припомня на цяла България, че Александър Томов влезе в гроба и извади оттам ЦСКА. Нека да сме честни! Вярвам, че и сега ще го направи въпреки вас. За всички стана ясно, че одитът в ЦСКА е правен отдавна, а целта е била седмица преди лицензирането да се случи всичко това. Ще си позволя да стана един от „болните мозъци“. В ЦСКА станаха странни неща през последните месеци. Да, има промяна в отношението на акционерите. Толкова много мразят Томов, мен и ЦСКА, че искат да ни видят във „В“ група, за да не им пречим.

Не се сърдя на г-н Инджов, че не ме познава. Познават ме милиони – и свои, и чужди. Надявам се да спази обещанието си дадено пред видния журналист Иван Гарелов и повторено многократно в студиото – че заедно с г-н Манджуков няма да си искат дадените кредити на ЦСКА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт