На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

„Трансформации“-те на Благой Иванов

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 20 април 2018

Спортното министерство отвори врати за младежи участници в инициативата „Мениджър за един ден”

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посрещна в сградата на ведомството четирима млади хора, които участват в инициативата „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България, съобщиха от пресцентъра на министерството.

„Министър на младежта и спорта” за един ден е Явор Николов – ученик в 12 клас в Математическа гимназия „Атанас Радев” – Ямбол, който имаше шанса да стане част от вземането на управленски решения. На стола на заместник-министър Калин Каменов седна Даниел Йорданов – десетокласник в 15-о СОУ „Адам Мицкевич” – София. С работата на началника на политическия кабинет и на главния секретар в ММС се запознаха Стефани Александрова – 11 клас в ПГИУ „Елиас Канети” – Русе, и ученичката от 88-о СОУ „Димитър Попниколов” в столицата Цвети Горнишка.

„За нас е важно, че вие искате да се учите, да споделяте своите идеи с нас, да си поставяте цели и да ги преследвате, каза министър Красен Кралев, който посрещна младите хора в кабинета си. – Вашите идеи са свързани не само със собственото Ви развитие, а и с бъдещето на България. Затова срещата ни е ценна и за вас като бъдещи мениджъри, и за нас”.

Младите хора получиха от министър Красен Кралев сертификати за участието им в инициативата „Мениджър за един ден”.

Във връзка с актуалната тема за активността и участието на младите хора в България заместник-министър Калин Каменов и младите мениджъри участваха в пресконференция в НДК по повод реализацията на проекта „Алтернативи за свободното време”, финансиран по Програма за подкрепа на НПО в България и организиран от фондация „Open Space”. Младежите представиха свои проекти и виждания за развитието на града, в който живеят.

„Политиките в България трябва да се правят от млади хора за млади хора. Затова с мен са днешните „мениджъри за един ден” в Министерството на младежта и спорта, за да чуят с какво се занимавате и да обмените своите идеи,” заяви заместник-министър Калин Каменов при представянето на проекта.

Той сподели с младите хора, че с подкрепата на доброволен труд по негова инициатива в момента в Горубляне една изоставена къща ще се превърне в център за деца аутисти.

При посещението си в ММС младежите бяха запознати с големите спортни събития и концерти, които ще се проведат в столичната зала „Арена Армеец” до края на годината, от нейния директор и мениджър Николай Ишков.

Над 2100 млади хора влязоха в ролята на топ мениджъри в близо 350 държавни институции, международни и български компании в цялата страна. В София участниците в тазгодишното 14-то издание са над 300.

Инициативата „Мениджър за един ден” се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея участват както висши държавници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. В инициативата се включват ученици от края на гимназиалния курс и студенти в първите години на университета – 16 – 23-годишни.

Стартът на „Мениджър за един ден” бе даден официално в хотел „Балкан” в София тази сутрин. Инициативата предоставя възможност за младите и перспективни българи да видят лично каква е ежедневната работа в различни видове администрация и в бизнеса. Опитът, който младите хора получават, им помага впоследствие бързо да се ориентират към най-подходящата професия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.