Гняв на полуфиналите срещу съдиите във волейбола

Ръководители на два отбора от полуфиналистите в мъжкото ни първенство по волейбол изригнаха срещу съдийството във вторите мачове от полуфиналните плейофи. В тях „Марек Ивкони“ сломи за втори път „Монтана“ с 3:2 и вече води с 2:0 победи, а „Добруджа“ измъкна 3:2 от „Нефтохимик 2010“ и изравни серията на 1:1.
Преди броени дни съдийската комисия пусна декларация, в която остро осъждаше предишни атаки към арбитрите, но те отново попаднаха на мушката.


„Унищожиха ни! Имам много претенции към съдиите в тези два мача - бесен бе шефът на „Монтана“ Стоян Костов - самият той в миналото един от най-добрите рефери у нас света. - Рязаха ни, даваха ни картони, изобщо съдийството бе безобразно. Особено съм недоволен от работата на Петър Харизанов. Във втория мач имаше 5-6 тенденциозни отсъждания против нас. Нагнети се обстановката, атмосферата се изнерви до край.

Волейболът е психологическа игра, има тънки моменти, които влияят на развоя на мача.“
В същия тон се изказа и Огнян Томов - мениджър на „Нефтохимик 2010“: „Подиграха се с нашия отбор, а след края на в мача попитах първия съдия: Г-н Виналиев, ще спите ли спокойно? Не съм го обиждал, но станалото на този мач си беше подигравка с нас. В четвъртия гейм водехме с 24:23, като топката след наша бе вътре в полето, но бе отсъдена аут. А да не говорим, че някои от съдиите на линиите бяха роднини на играчи от „Добруджа“. Това какво е? Но както се казва битият си е бит... Съдиите се защитават с декларация, а нас кой да защити?“


Същевременно двама български съдии ще ръководят мачове в Световната лига. Ивайло Иванов ще свири във второто ниво на турнира, където е и нашият отбор, а Добромир Добрев - в трета група.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт