Министър Ненчев: Винаги има опасност от конфликт, центърът на НАТО не крие риск

Вярвам, че здравият разум ще надделее. Вярвам в силата на политическия дух и че нашите партньори ще вземат най-правилното решение. Надявам се, защото сами разбирате, че живеем в една изключително тежка международна обстановка. Това заяви пред bTV Николай Ненчев, министър на отбраната, отговаряйки на въпрос дали се страхува от военен конфликт.

„Не бих искал да прозвуча заплашително, но винаги има реална опасност, имайки предвид всичко онова, което се случва с „Ислямска държава”, с подготовката на радикалните ислямски елементи”, допълни той.

„Смисълът на всяка една армия е да се подготвя, да провежда учения и тренировки и да поддържа висок боен дух. Що се отнася до Центъра на НАТО, който ще бъде ситуиран в България, то той не крие никакъв риск”. Така военният министър коментира упреците на „Атака”, че има риск за страната ни, която застава открито срещу позициите на Русия.

На въпрос кога ще бъде избран новият шеф на Военно разузнаване, министърът отговори, че се надява това да е в съвсем кратко време: „Има процедура, която трябва да бъде премината, за да се осъществи гласуването. Срокът е около два месеца”.

„Обсъждали сме с господин Борисов кандидатурата на Йордан Бакалов. Не съм от хората, които ще наложат на всяка цена своето мнение. Изключително съм внимателен в постъпките си и винаги се вслушвам в мнението на експертите в тази посока”, заяви Ненчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини