Процесът срещу Цар Киро в спецсъда – на Деня на лъжата

Фалстарт беляза делото срещу Кирил Рашков, известен като Цар Киро, и още трима в спецсъда. Оказа се, че част от тях не получили препис от обвинителния акт 7 дни преди заседанието.

Цар Киро отговаря, че на 10 юли 2014 г. е пренесъл от Турция през ГКПП-Капитан Андреево половин килограм живак. Той е подведен под отговорност и че е държал отровното вещество, което е поставено под разрешителен режим и е забранено за внос и износ, в Пловдив. Срещу него има обвинение и за "държане на антики" - монети, пръстени и части от накити, които не бил регистрирал. Освен това Цар Киро отговаря, че от началото на май 2014 г. до ареста му през юли м.г. след уговорка с Радослав Петров се занимавали с наркотърговия у нас и в чужбина. Самият Петров пък е с обвинение и за "държане на 2,8 кг амфетамин". На съд с тях са и съучастниците им Михаил Демерджиев - за притежание на дрога и на три оръжия, и Симеон Илиев, който ще доказва, че не разполагал с незаконни оръжия и антики.
Освен Цар Киро зад решетките е и Петров, а останалите двама са на свобода срещу парични гаранции.

Вчера Цар Киро бе конвоиран от болницата на софийския затвор, където лекува диабет и болно сърце. След като трима от подсъдимите увериха съдия Пламен Панайотов, че не са получили обвинителния в нужния срок, той се съобрази и отложи делото за 1 април.
Вчера в съдебната зала дойде и съпругата на Цар Киро Костадинка Рашкова, известна като Царица Костадинка. Тя не бе впечатлена от медийния интерес към нея и преди заседанието се обърна към фоторепортери: "Идете някъде другаде да снимате и да си блъскате главите." Накрая обаче призна, че сърцето не й дава мира за болния й мъж, който лежи в килията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право