Слънчево с максимални температури между 15° и 20°

До обяд ще преобладава слънчево време. В следобедните часове облачността от юг ще се увеличава и вплътнява, и на места в южните райони ще завали дъжд. През нощта срещу петък валежите ще обхванат и останалата част от страната. Това съобщиха за "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)към БАН.

Ще духа слаб, в Източна България – до умерен юг-югоизточен вятър. Ще се затопли още и максималните температури в повечето места ще са между 15° и 20°, малко по-ниски по морския бряг. Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е по-ниско от средното за месеца. Над Черноморието преди пладне ще преобладава слънчево време. Около и след обяд облачността ще се увеличи до значителна. Слаби превалявания от дъжд ще има чак през нощта срещу петък.

Максималните температури на въздуха ще са от 12° до 16°, температурата на морската вода е 7-8°, вълнението на морето е около 3 бала. До обяд над планините ще преобладава слънчево време. След пладне облачността от юг ще се увеличава и до вечерта, главно в Рило-Родопския масив ще завали дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – сняг. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Дневните температури ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето