Взрив в редакция на списание, свързано с ислямистка групировка (Видео)

Един човек е убит и най-малко трима са ранени в резултат на взрив в редакцията на списание, свързано с турска радикална ислямистка групировка в Истанбул, съобщи информационна агенция "Доган". Причините за експлозията не са изяснени, но според агенцията полицията подозира, че става дума за бомба, след като хипотезата за изтичане на газ бе отхвърлена.

Експлозията стана вечерта на третия етаж в офисите на седмичника "Adimlar" („Стъпки"), свързан с турската ислямистка групировка "Фронтът на ислямските завоеватели на Великия изток" (IBDA-C). Според "Доган" жертвата е един от журналистите, пишещи в списанието, идентифициран като Унсал Зор. Ранените са хоспитализирани. Според лекари няма опасност за живота им.

Полицията е отцепила района.

IBDA-C е в списъка на ЕС и САЩ на терористичните организации, като през миналото десетилетие поемаше отговорност за различни атаки, но напоследък не се изявява. Групировката е за възстановяване на средновековен ислямски халифат чрез обединение на сунитските мюсюлмански държави в Средния изток.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят