Бойко Борисов обеща хеликоптер за Спешната помощ

Няма по-ценно от здравето. Както се казва: Здраве да е! Другото се оправя – и свлачища, и срутища. С тези думи премиерът Бойко Борисов откри форума "Партньорство за здраве", предаде БГНЕС.

По време на форума премиерът обеща хеликоптер за Спешната помощ, "ако приходите в бюджета вървят така добре". "За успешна реформа е нужна политическа воля, а тя има смисъл, ако стратегията на правителството е в правилна посока", каза Борисов.

Според него, за да стане ясно дали една стратегия е правилна, трябва да има коректив, а такъв би бил форумът "Партньорство за здраве". Стратегия и парламентарен консенсус има, както и желание за законодателни промени. Сега искаме максимална прозрачност, публичност и дискусии, обясни Борисов.

"Цели за здраве 2020" е безалтернативен политически документ и всички партии потвърдиха, че политическата рамка и цели на документа са точни, заяви от своя страна министърът на здравеопазването Петър Москов. Всеки път, когато се заговори за здравна реформа, всички казват, че има нужда нея. В момента, когато се пристъпи към действие обаче, започват въпроси. Целта на форума е да изчистим лобистките от принципните обществени промени, които трябва да бъдат извършени, подчерта здравният министър.

Той изрази надежда, че "Партньорство за здраве" ще бъде добре работеща структура, която се стреми към обществен диалог и прозрачност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини