Внасят промени в Закона за държавния служител, които слагат на диета всички партии

Реформаторският блок внася промени в Закона за държавния служител, обяви на брифинг в парламента съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев, съобщи „Фокус”.

Кънев обясни, че с промените, съобразно обещанията им в предизборната кампания, разширяват рязко кръга на служителите в държавната администрация, които се назначават чрез конкурс, премахвайки всички изключения от конкурсното начало от държавната администрация и по отношение на хората, назначени чрез вратички в законодателството към настоящия момент.

„В мотивите на законопроекта са отразени шокиращи числа относно хора, назначени именно чрез използване на вратички за избягване на конкурси. Смятам, че по този начин даваме много категоричен отговор на изключително нахалните обвинения точно от БСП и ДПС, които са шампиони в партийните назначения, към РБ по отношение на извършени партийни назначения. Ограничаваме както собствените си министри, така и министрите от други политически сили в тяхното изкушение да се поддадат на политически натиск от собствените си структури и да извършват необосновани партийни назначения в администрацията”, подчерта Кънев.

„По повод изключително нахалните обвинения за преяждане, с този законопроект слагаме на диета всички политически партии в България”, каза още съпредседателят на парламентарната група на РБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини