Еротичната писателка Мартина Дечевска: Българинът е сексуално закрепостен

Мартина Дечевска е родена в Пловдив, но живее и твори в Ню Йорк. Тя е позната на читателите с работата си като журналист за списанията VICE и Maxim, както и културното предаване на БНТ "БунтАРТ". Дечевска е и кореспондент на bTV Новините за Щатите. Дебютният й роман "Самота" е от книгите, които трудно се побират в стилови рамки. Книгата разказва историите на две млади жени. Роберта попада в плен на киберсоциопат, който й поставя нелек избор - със силата на думите си да накара трима души в социалната мрежа ImageBox да се самоубият. Валерия пък сама слага живота си зад решетките, превръщайки се в робиня на неподходящ мъж заради изкривена садо-мазо версия на любовта.

- Мартина, направихте фурор с нецензурираната книга "Самота", написана пет години преди популярната в момента "50 нюанса сиво".

- Сексуална революция не знам дали ще предизвика книгата, но със сигурност секссцените ще се сторят на някои хора доста брутални. Сексът в книгата не е самоцел, той се появява в сънищата на героинята Роберта, докато е затворена сама в стая само със своя компютър. Тя трябва да накара потребителите на мрежата да се самоубият и по този начин ще възвърне свободата си, т.е. сексът е отговор на подсъзнанието на момичето. Но мога откровено да кажа, че маркиз дьо Сад е част от моето вдъхновение за творбата ми. Други, от които съм се учила, са Анаис Нин и нейните дневници, от "Историята на О" на Полин Реаж. И държа да отбележа, че нищо в книгата "Самота" не е цензурирано.

Виж какво казва още писателката ТУК!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица