Шеф на хотел в Банско намушка в гърдите двама сервитьори

Двама сервитьори са настанени в хирургичното отделение на МБАЛ - Разлог с прободни рани в областта на гърдите след физическа саморазправа с 39-годишен мъж, собственик на хотел в Банско.

Кървавият инцидент се е разиграл пред механа, която се намира в непосредствена близост до църквата „Света Троица“ в центъра на Банско. Между Цветан и Пламен, които са сервитьори в механата, и Благовест Слаев, който бил много пиян, възникнал скандал. Двамата служители били принудени да помолят банскалията да напусне заведението, но той започнал да буйства и сервитьорите го изкарали навън. Вече на улицата Слаев станал агресивен, извадил джобен нож и наранил в областта на гърдите Цветан и Пламен. Двамата са закарани в Спешен център на МБАЛ - Разлог, където им е оказана медицинска помощ. Д-р Георгиев, завеждащ хирургичното отделение, където сервитьорите са настанени за лечение, каза, че и двамата са с прободни рани, като при единия - Цветан, раната е с проникване, но са без опасност за живота и в стабилно състояние.

Пострадалите отказаха да разкажат за инцидента. Благовест Слаев е задържан в ареста на РУП - Банско със заповед до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129, ал. 1 от НК - за нанесена средна телесна повреда.

Благовест Слаев е известен в курорта с буйния си нрав. Той е добър познайник на местната полиция. Запознати коментираха, че в бума на строителството в Банско семейството му е продало доста имоти, а от продажбата получили солидна сума пари. Слаев е собственик на хотел „Благовец“, който е един от първите частни хотели в Банско и е построен именно с парите от имотната сделка. Зад гърба си има един неуспешен брак, от който има дъщеря.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони