Петъкът ще бъде топъл, но дъждовен на места

През нощта валежите от юг ще обхванат почти цялата страна, а атмосферното налягане ще продължи да се понижава. Ще духа слаб до умерен вятър от изток и югоизток. Сутрешните температурите ще са високи – между 7° и 12°, в София около 8°. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН, съобщава "Фокус".

Утре на много места ще има валежи, значителни в Родопската област и главно там ще има и гръмотевици. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток и югоизток. Максимални температури между 11° и 16°, в София около 11°. Над Черноморието ще има значителна облачност и слаби валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще духа умерен и силен южен вятър. Ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра от сняг. В Родопите ще има и гръмотевици.

Максимална температура на 1200 метра около 6°, на 2000 метра 1-2°. В събота валежите ще продължат. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. Температурите ще започнат да се понижават и максималните ще са от 7-8° в северозападните райони, до към 12-14° в югоизточните.

В неделя валежите ще отслабнат, в Северна България и ще спират. В южната част от страната все още ще превалява дъжд, в планините над около 1700 м - сняг.

В понеделник валежите навсякъде ще спрат, а облачността временно ще се разкъса и намалее. Дневните температури ще повишат. Привечер отново ще се заоблачи и през нощта срещу вторник на отделни места ще превали слаб дъжд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини