Мъж инсценира въоръжен грабеж, за да погаси кредит, полицията го арестува

Полицията в Бургас задържа мъж, който инсценирал въоръжен грабеж, за да погаси кредит, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас за "Фокус".

Според думите на 24 -годишния Н.Д. от Бургас пред полицейските служители той бил нападнат около 19.10 часа на 25 март пред вход в комплекс „Лазур” от двама непознати мъже с качулки, сложени ниско над лицата, които ме отнели 640 лева. Констатирано било, че се касае за инсценировка от страна на бургазлията, който се самонаранил леко с нож в дясната част на врата и дясната буза за по-голяма достоверност.

С парите младежът погасил кредит и за да ги оправдае пред семейството си, решил да разиграе въоръжения грабеж.

Работата по случая продължава от служители на Пето районно управление „Полиция”-Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто районно управление „Полиция” - Бургас по отношение на грабежа на сумата от 220 лв., осъществен малко преди 23.50 часа на 25 март в района на местността „Капчето” край ж.к. „Меден рудник” спрямо 26-годишен бургазлия, са установени извършителите на деянието – 24-годишната К.С. и 28 годишният й бивш приятел Р.П., и двамата от Бургас.

Бургазлийката се запознала с 26-годишния потърпевш в социална мрежа, като след уговорената среща, се оттеглили с колата на момичето край „Капчето”. Там се появил бившия й приятел Р.П., който нанесъл побой на пострадалия и произвел изстрел с газово оръжие по него. След напускането на К.С. и Р.П. бургазлията установил, че му липсват сумата от 220 лв. и мобилен телефон, който по-късно бил намерен от полицейските служители при извършването на оглед на местопроизшествието.

Пострадалият с контузия на главата и мозъчно сътресение, без опасност за живота, е приет за лечение в отделение „Неврохирургия” на МБАЛ-Бургас. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление „Полиция”-Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право