Lamborghini Aventador LP 750-4 SV - aтлет на допинг

Ето го най-бързия сериен автомобил, сгобяван някога от Lamborghini. Италианската компания обича да изненадва публиката на женевския автосалон с неочаквани премиери. Така се случи и този път. Напоследък Aventador остана в сянката на новия Huracan, но сега властелин на сцената отново бе по-големият модел.

Aventador LP 750-4 SV е по-лек и по-мощен от стандартното изпълнение. Двете букви SV в края на името идват от Superveloce („супербърз“ на италиански език). Печатът SV е стоял върху много модели в историята на Lamborghini, за да покажат, че това са най-бързите модификации. Същото важи и за сегашния Aventador. Той се задвижва от 6,2-литров атмосферен мотор V12, като мощността му е повишена до 750 конски сили и максимален въртящ момент 690 Nm. Това са 50 коня повече от стандартния вариант и с тяхна помощ Lamborghini остава конкурентоспособен в надбягването с новите атлети на McLaren, Ferrari и Aston Martin.

В резултат Aventador SV постига 100 км/ч след старт от място за 2,8 секунди. За 8,6 секунди стрелката стига от 0 до 200 км/ч. Точно 24 секунди са необходими за развиването на 300 км/ч. Максималната скорост е 350 км/ч. В най-бързия от трите режима на шофиране трансмисията сменя предавките само за 50 милисекунди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили