Ломчани на бунт срещу лошо строителство

Жителите на крайдунавски квартал в Лом се вдигнаха на протести заради некачественото според тях изпълнение на европейски проект.

"Вместо да модернизира инфраструктурата и да подобри условията на живот, новото строителство създава неудобства и хаос!", заявиха гражданите и поискаха общинската управа да промени част от планираните преобразувания.

Проектът "Зелена и достъпна градска среда", финансиран с близо 5 млн. лева от еврофондовете, стартира през 2014 г. Местната управа започна изграждането на нови тротоари, градинки, спортни и детски площадки и велоалеи. Жителите на квартал "Калето" обаче недоволстват, че предложенията им за промени още при обсъждането на проекта не са били приети.

Новите зелени площи затварят достъпа на автомобили до входовете на кооперациите и при инциденти линейки и пожарни трудно ще пристигат, безпокоят се хората. Липсват достатъчно паркоместа, не е премахната и инсталация за пресяване на въглища, която засипва района с черен прах.

Строителите работят мудно и през пръсти и поставят тръби и плочки с обратни наклони, недоволстват хората. Те връчиха на кмета Иво Иванов подписка с исканията си и настояха за граждански контрол върху проекта. "Ако предложенията ни не бъдат приети, ще започнем гражданско неподчинение", заканиха са ломчани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони