Родители: Тровят детето ни с дрога, карат го да се продава

"Дъщеря ни е на 17 години и е наркозависима. Взема метамфетамини. Обявявана е 3 пъти за общодържавно издирване. Бяга от дома ни през 3-4 дни. В момента пак е в неизвестност.” Това разказа вчера пред “Труд” Мария Георгиева от Сливен. Тя и съпругът й Иван се обърнаха за помощ към медиите след сблъсък с бездушието на институциите.

“Искаме да спасим детето си. Подадохме жалба за принудително лечение. Казаха ни, че от 7 до 10 дни ще насрочат дело по бързото производство. А минаха три седмици. От Районната прокуратура ни съобщиха, че преписката въобще не е стигнала до съда, защото кварталният полицай бил в отпуск. Сега дъщеря ни отново я няма. Безпомощни сме", добави бащата.

Момичето - ученичка от елитна гимназия, започнало да бяга от къщи и да взема дрога през август м.г. Родителите подавали сигнали в полицията, но без резултат. Тогава майката и бащата сами я издирвали и правели разследване. Разкрили, че едно от местата, където отива детето им, е в луксозен хотел при 42-годишен мъж. Там ходели и други момичета да се продават срещу дрога. Родителите са ужасени, че при последните дози синтетичният наркотик може да е бил със сбъркана формула и детето им да се отровило.

ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право