Полицията с важна улика от дома на пилота, разбил самолета на Germanwings

Германската полиция е открила важна улика в дома на пилота Андреас Любиц, който е смятан за виновник за катастрофата на самолета на компанията Germanwings, съобщава вестник "Дейли мейл".

Детективите казали, че са направи важно откритие по време на четиричасовото претърсване на апартамента му, но че това не е предсмъртно писмо, пише вестникът.

"Снощи, полицията извърши обиск в дома на семейство Любиц в малкото градче на север от Франкфурт и в апартамента му в Дюселдорф, иззети са компютри, лаптопи и други материали", отбелязва изданието. Пилотът живеел ту в апартамента си, ту в къщата на родителите си.

"Открихме нещо, което ще бъде подложено на изследване. Сега не можем да кажем какво е това, но то може да бъде много важен ключ към това, което се е случило.", казаха от полицията.

"Дейли мейл" посочва, че пилотът е бил в период на депресия.

Следователите смятат, че вината за катастрофата на 24 март е на Андреас Люлбиц, който е бил сам в кабината, след като колегата му излязъл. Любиц заключил пилотската кабина, за да поречи на командира на екипажа да влезе вътре, след което започва да снижава височината и накрая самолетът се разбива в планината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят