Адвокат източил 2 млн. лева от "Енерго-про", присвоявал дългове на мъртъвци

"Енерго-про" алармира за скандална схема за източване на дружеството. Изпълнителният директор на дружеството Стефан Абаджиев обвинява варненския адвокат Красимир Тодоров, че чрез фалшифициране на документи и пълномощни е успял да отнеме около 2 млн. лв От ЕРП-то твърдят, че безскрупулният подход на Тодоров стигал дотам, че да присвоява дългове на мъртъвци. Това каза пред ТВ7 изпълнителният директор на дружеството Стефан Абаджиев.

По думите на Абаджиев Тодоров използвал много умело "вратички в закона" и успявал да разбие един дълг на десетки фирми, което води до реализиране на също толкова дела за електроразпределителното дружество и съответните разходи по тях. Абаджиев даде пример с дълг от 1 354 лв. като дружеството реално изплаща около 28 000 лв.

Тодоров от своя страна категорично отрича да е присвоявал нечии дългове. Нещо повече адвокатът твърди, че се води война срещу него и от дружеството искат да го елиминират. Имал доказателства за това и в отговор на техния удар им готви нови 100 дела.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини