Танева: Турският пазар ще бъде отворен за български производители и износители

След посещението ми в Турция и срещите ми с колегата земеделски министър, вчера бе проведена уговорената техническа среща между двете страни по повод пазара и възможността за износ на живи животни, както и на други продукти. Благодарим за разбирането и уверяваме турската страна, че ще изпълним всички поети ангажименти, в следствие на които пазарът ще бъде отворен. Това каза на брифинг след срещата си с тютюнопроизводители министърът на земеделието Десислава Танева, цитирана от Фокус.

Дезинфекционните площадки на границата да бъдат премахнати и ще бъдат отваряни заедно от двете страни, тогава, когато двамата главни ветеринарни лекари на страните се споразумяват, че има необходимост от това. Поехме ангажимент да облекчим транзита на камиони с плодове и зеленчуци за Европа, като съкратим времето на обработка и оптимизираме таксите съгласно европейското законодателство", заяви Танева.

Тя уточни, че в следствие на тези поети ангажименти, които гарантират като изпълнение, българските производители и износители ще имат възможност след доста време невъзможност за това, да изнасят продукцията си в тази страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес