На 19 юли 2018 да почерпят

Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Поругаха гроба на Стефан Стамболов Разрушен е и паметникът на Каблешкови

Берлин незаконно депортирал екстремист Върнатият на Тунис Сами А. е бил бодигард на Осама бен Ладен

Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов: Ще има още обвиняеми за източването на КТБ

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов даде да се разбере, че ще има още обвиняеми за източването на Корпоративна търговска банка. Според него разследването върви интензивно,предаде БНР.

Делото все още не влиза в съда, защото се разпитват стотици свидетели, включително и кредитори, които са вземали пари от КТБ. Назначени са и много експертизи, които са важни за разследващите. Ако се установи, че кредитори или прехвърляния са били свързани с подставени лица, ще има още обвиняеми, категоричен беше Сарафов. Изяснява се в момента и дали управителят на БНБ е знаел за действията на Цветан Гунев. Бившият подуправител на БНБ е единственият високопоставен обвиняем по аферата КТБ.

Ако и за това бъдат открити данни, няма да се поколебаем да повдигаме обвинения, каза още Сарафов. Според него отсъствието на Цветан Василев, задочно обвиняем за източването на банката, не е проблем за делото. Както той е обвиняем задочно, така и, ако се стигне до внасянето на обвинителен акт в съда, делото срещу него може да се води задочно.

Заместник-главният прокурор се надява, че в рамките на разумно време сръбските власти ще решат и ще предадат Цветан Василев, когото българската страна иска да бъде екстрадиран тук. За темповете на работата по аферата, Сарафов предпочете да потърси чуждо сравнение и каза да проверят медиите колко е продължило разследването на „Лемън брадърс“. Според неофициална информация обаче, разследващите намират за разумен срок за приключване на аферата КТБ поне година и половина. Прокуратурата разчита да допълни събраните по случая доказателства и чрез работата на временните синдици, които бяха въведени в КТБ.

Освен Сарафов, на влизането на временните синдици Лазар Илиев и Росен Ангелчев в КТБ присъстваха и финансовият министър Владислав Горанов и главният секретар на МВР Георги Костов. Горанов потвърди, че следващата седмица в банката ще влязат още синдици:

Ще има трети синдик, ако трябва и четвърти ще има. Вероятно следващата седмица ще има трети синдик. Обема от работа, който трябва да бъде извършен, е много голям, затова няма да пестим човешки ресурси, за да управляваме процеса на несъстоятелност.

Тезите на квесторите не са безспорни. Ако установим, че са нарушили нещо, ще им се търси отговорност. Това заяви Горанов на въпрос по повод на твърденията на квесторите, че те не са разрешавали сделки с имуществото на КТБ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.