На 25 май 2018 да почерпят

Раздадоха наградите “Аскеер 2018” За цялостен принос в развитието на театралното изкуство отличиха Васил Михайлов

Хазал от “Черната перла” не крие новата си любов Актрисата Ханде Ерчел твърди, че славата не я е променила

100-годишна сграда се срути в Аржентина и уби трима

Николас Мадуро се закле за втория си мандат като президент на Венецуела

Макрон и Путин се срещнаха в Константиновския дворец край Санкт Петербург

Връчват наградите “Аскеер” за постижения в театралното изкуство

Григор Димитров започва с мач срещу Виктор Троицки на “Ролан Гарос” Рафаел Надал среща Александър Долгополов на старта на турнира в Париж

Борисов на приема в Рим: Народите на България и Република Македония са още по-близки

Абитуриентите от училището на Теодосий Спасов се сбогуваха с концерт

Започнаха абитуриентските балове в Благоевград

“Свободна книжарница” на празника в Сливен

Доналд Тръмп: Въоръжените ни сили са в готовност, ако Ким Чен-ун предприеме “безразсъдни действия”

24 май в женския затвор в Сливен: Изложба за Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Двоен поклон пред гроба на Свети Кирил Премиерът Борисов и македонският му колега Зоран Заев заедно почетоха паметта и делото на светите братя Кирил и Методий в базиликата „Сан Клементе”

Лукарски в Рига: Цифровите услуги ще подобрят работата на администрацията и бизнес средата

Активното използване на цифрови технологии ще подкрепи усилията на държавите членки на ЕС за подобряване работата на администрацията и на бизнес средата. Това заяви министър Божидар Лукарски на неформално заседание на Съвета по конкурентоспособност, което се организира от латвийското председателство на ЕК в Рига, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката.

Той подчерта, че България подкрепя предприемането на всички необходими мерки на европейско и национално ниво за разкриване на пълния потенциал на цифровите технологии за насърчаването на конкурентоспособността в ЕС.

По негови думи развитието на цифровия единен пазар изисква въвеждането и ефективното прилагане на хармонизирана правна рамка във всички държави членки, изграждането на информационната и комуникационна инфраструктура; осигуряването на квалифицирана работна ръка и използването на всички възможни публични и частни източници на финансови ресурси за подкрепа на високотехнологични решения.

Министър Божидар Лукарски посочи, че един от приоритетите в краткосрочен план е именно създаването на подходящата регулаторна рамка за насърчаване на внедряването и широкото използване на цифровите технологии в индустрията, администрацията, търговията и услугите. Прилагането на ясни и опростени правила, съобразени с принципите за интелигентно регулиране, ще позволи на фирмите и потребителите да използват пълноценно възможностите на онлайн пространството. „Новото законодателство трябва да се създава така, че да е пригодно за дигиталната ера и да разглежда всички възможни начини, посредством които цифровите решения могат да намалят тежестите за гражданите и бизнеса”, заяви министър Лукарски.

Той посочи, че едновременно с това е необходимо да се гарантира сигурност относно защитата на личните данни и осъществяването на плащанията, защита на правата на потребителите, както и възможността да се уреждат спорове за качеството и доставката на стоки и услуги по лесен и бърз начин. По думите на министър Лукарски, от голямо значение за развитието на цифровия единен пазар е и създаването на условия и изграждането на високоскоростна широколентова инфраструктура във всички държави членки, включително в слабо населените райони, както и постигането на оперативна съвместимост на различните платформи и услуги в цифровото пространство.

Не на последно място министър Лукарски подчерта, че в средносрочна перспектива от съществено значение за развитието на електронната търговия в ЕС е изпълнението на мерки, свързани с премахването на пречките и прилагането на електронните процедури за стартиране и разширяване на бизнес дейности трансгранично, както и поставяне на специален фокус върху образованието, включително ученето през целия живот.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.