Утре ще вали, температурите до 15°

През следващото денонощие ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно в Източна България, ще бъде до умерен и с него в страната ще нахлува студен въздух, съобщиха от НУМХ към БАН, цитирани от Фокус.

Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 10° и 15°, а минималните – между 7° и 12°. Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха: 12-14°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще преобладава облачно време и ще превалява дъжд, над 1700 метра – сняг.

Ще духа до умерен югозападен вятър, който в ниските части ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около 1°. В неделя ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Все още на места ще превалява слаб дъжд. Привечер и през нощта срещу понеделник валежите ще спират и облачността от запад ще се разкъсва. Температурите ще са с няколко градуса по-ниски.

В понеделник преди обяд ще има временно намаление на облачността, ще бъде и по-топло. След обяд от запад на изток отново бързо ще се заоблачи и през нощта срещу вторник на отделни места ще превали слабо. Във вторник облачността бързо ще намалее до предимно слънчево. Температурите ще се повишат още малко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето