Алонсо е най-бърз в правенето на пари

На пистата Фернандо Алонсо отдавна не е номер едно, но не отстъпва първото място по най-бързо печелене на пари. Испанският пилот на “Макларън” е най-добре платеният пилот във “Формула 1” с 34,5 милиона евро годишна заплата. Докога ще запази първата позиция в класацията зависи в голяма степен от преговорите между Люис Хамилтън и неговия отбор “Мерцедес” за нов договор.

Споменават се баснословни суми, стигащи до 70 милиона евро годишно. В момента британецът дели второто място по заплата със Себастиан Фетел (“Ферари”), като и двамата получават по 25 милиона евро. Следващите в класацията по пари са Нико Розберг (“Мерцедес”) с 18 млн., Кими Райконен (“Ферари”) със 17 млн., Дженсън Бътън (“Макларън”) с 11 млн. Всички останали състезатели прибират под 5 млн. евро.

Няма кой обаче да измести Хамилтън от първото място в състезателна обстановка. Двукратният шампион и победител от първия старт за сезона в Австралия беше най-бърз в свободните тренировки за Гран при на Малайзия в неделя, въпреки че имаше технически проблеми. На пистата Сепанг преди година той отнесе конкуренцията - първа позиция, първо място и най-бърза обиколка.

Второ време в тренировките даде Райконен, а трето - Розберг. Германецът шокира с разкритията, че кара с дамски превръзки. Той ги слагал под каската върху челото си, за да попиват потта. Заради тропическия климат, високите температури и голямата влага пистата „Сепанг“ се превръща във “фурна” за пилотите. “Това, което жените носят под бельото си, аз го слагам на челото си”, призна Розберг.

Първи признаци на живот даде отборът “Мейнър”, който пропусна старта на сезона. Двамата пилоти Роберто Мери и Уил Стивънс завъртяха по няколко рунда, макар че показаха изоставане със “светлинни години” от най-бързия Хамилтън с около 7 секунди на обиколка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт