Андреас Лубиц се е лекувал в болница в Дюселдорф, но не от депресия

Вторият пилот на разбилия се самолет на „Джърмънуингс“ Андреас Лубиц е бил под медицинско наблюдение в Университетска болница в Дюселдорф, но не във връзка с лечение на депресия. Това съобщава пред РИА Новости говорителят на клиниката Сузане Допхайде.

„Вторият пилот е имал контакти с университетската клиника, но е лекуван тук не от депресия“, казва Допхайде.

Тя допълва, че скоро клиниката ще излезе с официално изявление.

По-рано днес стана ясно, че вторият пилот Андреас Лубиц, който разби самолета на Джърмануингс със 150 души на борда, имал болничен лист за фаталния ден, съобщи "Билд", позовавайки се на информация от прокуратурата в Дюселдорф.

Според германските обвинители в дома на 28-годишния мъж в Дюселдорф били открити медицински документи, , говорещи за наличие на заболяване и съответното медицинско лечение. Сред тях бил и болничният с дата 24 март. Документът обаче бил скъсан.

Прокуратурата не уточнява за какво заболяване става дума. Разследващите предполагат, че пилотът не е съобщил на своите началници и на колегите си, че този ден е трябвало да бъде в болничен, както и за здравословния проблем.

Това „подкрепя подозренията“, че вторият пилот, за когото се смята, че е страдал от депресия, „е скрил своето заболяване от работодателя си и своите колеги“, каза прокурор от Дюселдорф.

В жилището на Лубиц не били открити нито прощално писмо, нито каквито е документи, които биха могли да насочат разследващите към евентуални политически или религиозни мотиви за действията му преди катастрофата.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят