Концесионерът “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“: Очакват се над 5 млн. пътници на морските летища за 2018

“Левски” осъди остро инцидента с полицайката

Министър Петкова: Централите, които работят на въглища, ще трябва да кандидатстват за дерогация

МВР и ММС обсъдиха предприемането на общи мерки срещу вандализма по време на футболни мачове

Германия е готова да приеме още 10 хил. бежанци от Северна Африка и Близкия Изток

Отмениха 13-годишна присъда за мъж, нарязал жена с резачка

Нов магазин на NET1 отвoри врати в Младост 3 Петър Ризов-управител на NET1: „Искаме да сме приятели и партньори – задълго!“

Училища, детски градини и граждани в надпревара за най-красиво дворно пространство

Повторен оглед в общината в „Младост“, кабинетът на Иванчева не е запечатан (СНИМКИ)

Цар Симеон II посети профилирана гимназия “Иван Сергеевич Аксаков” в Пазарджик

Деси Радева: Дай да палим гумите и към Хавай

Започна заседанието на КСНС при президента Радев

Дарове на Тодор Живков показват във Велико Търново Демонстрират старинни занаяти и соколарство на туристическата борса

Кметът на Варна посрещна Силви Вартан на летището

Арестуваха 40-годишен за хулигански действия и агресия срещу полицаи

Италианска фирма иска имоти на Явор Блъсков в Русе

Италианска фирма иска да купи имотите и фирмата на Явор Блъсков с всичките му задължения в Русе, съобщи един от измамените собственици с ипотекирани жилища в блок “Теодора” Нели Неделчева. По изпълнителното дело срещу фирма “Пропърти къмършъл” ОББ е обявила за търг 94 апартамента на предприемача. За да запазят имотите си, собствениците им трябва да участват и да ги платят двойно до три месеца.

На интернет-страницата си ОББ е обявила съобщение за “заличаване на учредените в нейна полза договорни ипотеки срещу заплащане договорената цена, която е вписана в ипотеката и в момента е близо два пъти по-ниска от сравнимата пазарна цена на тези апартаменти”. Пет души вече са платили повторно имотите си и кредиторът е заличил ипотеките им. За други 47 апартамента собствениците вече имат нотариални актове, а 4 имота са спрени от съда.

“Още в края на миналата година от италианската фирма са се свързали с банката и са поискали информация, която обаче все още не им е предоставена”, уточни Нели Неделчева. Тя и останалите обитатели очакват отговор от министерството на правосъдието дали ще има проверка по случая. Хората искат имотната измама да се разследва. Те ще обжалват постановлението на Великотърновската апелативна прокуратура, че “нотариус Албена Александрова не е толкова виновна, тъй като са изплатени жилищата още с предварителните договори”.

Излъганите собственици оспорват принудителната продажба на имотите им чрез частен съдебен изпълнител, чрез който ОББ търси непогасените борчове на кредитния длъжник Блъсков. На последния търг са продадени 3 складови помещения, 3 магазина, апартамент и паркомясто. Във втория “блок на ужасите” в бившето АОНСУ банката кредитор предпочете да купи обявените 84 от описаните общо 37 ипотекирани апартамента. По изпълнителното дело СИбанк търси необслужени заеми от другата фирма “Рали 2003” на Явор Блъсков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.